1 דקות קריאה

וורן באפט נחשב לאגדה בתחום ההשקעות, כאשר ניתן לראות כי שמו הולך לפניו וכיום, הוא נחשב אחד מן המשקיעים הפרטיים הגדולים ביותר ברחבי העולם. ההון האישי של וורן באפט מוערך במאות מיליארדי דולרים, מה שמביא אותו להיות במקום השלישי בדירוג האנשים העשירים בעולם. רבים לא יודעים זאת, אך למעשה וורן באפט התחיל את דרכו הכלכלית על ידי השקעה של מאה דולרים בלבד. ניתן לראות כי משקיעים רבים ברחבי העולם מנסים להבין מה היא האסטרטגיה של באפט, ולפעול על פיה. כיום, הרשת עמוסה במאמרים וכתבות אודות וורן באפט, אשר שואפים לספק מידע עבור משקיעים טריים. 

וורן באפט- איך הכל התחיל

באפט נולד אי שם בשנת 1930, בנברסקה. כבר מגיל צעיר במיוחד, חלם להיות עשיר. מה שהוביל אותו למכור מסטיקים לתושבי העיר כבר בילדותו המוקדמת. כשהיה בן 11, התנסה לראשונה בהשקעה בשוק ההון, כשרכש במחיר של 38 דולר שלוש מניות של חברה. וורן באפט עשה תואר ראשון במנהל עסקים, ותואר שני בכלכלה. כשהיה בן 25 בלבד עזב את האקדמיה, והחליט להקים שותפות להשקעות. תוך פחות מעשר שנים, שווי השותפות הגיע ליותר מעשרים מיליון דולר. בשנת 1965 עשה כנראה באפט את המהלך החשוב ביותר בחייו, כאשר בחר לפרק את השותפות והשתלט על החברה. לאחר שהשתלט על החברה, הפך אותה לחברת השקעות משגשגת באופן יוצא דופן, כאשר תוך מספר שנים שווי החברה קפץ מעשרים ושתיים מיליון דולר, ל-248 מיליארד דולר. 

הסוד מאחורי האסטרטגיה של וורן באפט

באפט אוהב ואף מרבה להעניק טיפים רבים למשקיעים מכל רחבי העולם, ומסביר בסבלנות וחפץ לב, מה למעשה עומד מאחורי אותן השקעות מוצלחות אשר הוא בחר ובוחר לעשות. באפט מוכר במיוחד בזכות שני חוקים שהוא נוטה לומר כל הזמן:

  1. חוק 1 אחת בכל השקעה- לעולם אל תפסידו כסף, לעולם.
  2. לעולם אל תשכחו את חוק מספר 1. 

העקרונות המרכזיים והחשובים ביותר לניהול חכם של השקעות:

מדובר במספר עקרונות מהותיים אשר וורן באפט עומד מאחורי ודוגל בהם בכל יום ובכל השקעה מחדש.

  1. השקעה לטווח ארוך: מדובר בעיקרון חשוב במיוחד אשר רצוי לזכור. השקעה לטווח קצר כמעט אף פעם לא תניב תשואה גבוהה במיוחד. 

 

  1. ריבית דריבית 

 להרוויח תשואה על תשואה בכל סוג השקעה. בצורה כזו, הכסף שלכם יעבוד לטובתכם, הרווח יגדל באופן משמעותי. לשם כך נדרשת הרבה סבלנות… כמו בכל השקעה.

  1. ללמוד על החברה לפני שמשקיעים בה 

 להיכנס להשקעה אך ורק לאחר מחקר מעמיק, כזה שמנתח באופן בהיר ומדויק את כל הנתונים הכספיים, ואת כל המידע אודות החברה. באיזה שוק נמצאית, מי ההנהלה, מוניטין, להבין יתרון תחרותי או כשלים של החברה וכדומה.

  1. לא להשקיע רק בחברות: וורן באפט טוען כי מנהלי השקעות צריכים לעשות בחירות חכמות אשר יובילו בסופו של דבר לתשואה גבוהה ובטוחה, מה שלא בהכרח מחייב השקעה במספר גבוה של חברות.

 

  1. עסקים שמציגים צמיחה ורווח לאורך שנים.

 לסיכום, בהחלט ניתן לומר כי וורן באפט לא הגיע במקרה למקום כה מכובד ברשימה של עשירי העולם והמשקיעים המצליחים ביותר כיום. את הדרך באפט סלל בעצמו, עם הרבה סבלנות. ההיגיון הכלכלי אשר באפט מתבסס עליו משמש כיום אלפי משקיעים ברחבי העולם והוא משמש כהשראה לרבים.